Megnövekedett olajfogyasztás, füst

 

A megnövekedett olajfogyasztásnak számos oka lehet.

A legelső dolog ami javasolni tudunk, hogy ellenőrizze a motorolaj minőségét. Nem megfelelő viszkozitású és a gyártói előírásoknak nem megfelelő olaj használata esetén gyakoribb a megnövekedett olajfogyasztás.

Tényleges probléma esetén a  legjellemzőbb, hogy beragadtak a dugattyúgyűrűk vagy elhasználódtak a hengerek és a dugattyúk. Ritkább esetben elszennyeződhetett a forgattyúház szellőztető rendszere.
 

 

 


 

Okok / Javaslatok

 

A hengerfal és a dugattyúgyűrű súrlódó felületeinek kopásától elhasználódik a henger-dugattyú csoport, ezáltal megnő az olajfogyasztás. A kopás küszöbölhető Xado revitalizáló segítségével. A revitalizáló kompenzálja a henger-dugattyú csoport kopását, optimalizálja a hézagokat, ezáltal helyreállítja az olajfogyasztást.

Javasolt termékek:

XADO 1 Stage  - revitalizáló

XADO 1 Stage Maximum  - revitalizáló és olajadalék egyben, ami a motorolaj kenési tulajdonságait javítja.

A problémát okozhatja a beragadt gyűrűk (kokszos olaj a dugattyúgyűrűk hornyaiban)
Mindazonáltal beragadás előfordulhat normál működés közben is, rossz minőségű üzemanyag vagy olaj hosszú idejű használata esetén. A hornyokban lerakódó szén csökkenti a dugattyúgyűrűk mozgékonyságát, így megsérül a henger és a dugattyú közti tömítés és elszivárog az olaj. Dekarbonizálni kell a gyűrűket. A dekarbonizálók speciális összetevőket tartalmaznak, amelyek feloldják és felpuhítják a magas hőmérsékletű zománclerakódásokat, majd ezek távoznak a hengerekből.

Verylube dekarbonizáló

MaxiFlush univerzális tisztítószer — eltávolítja a nehezen eltávolítható szennyeződéseket a motorból 

 

 

 

Hírek, Cikkek

  • Vitalitás a motornak
    Vitalitás a motornak újjászületés az elkopott alkatrészeknek Aki ért az autókhoz jól tudja, működés közben egyes fém alkatrészek…
  • Dakar 2014
    Dakar 2014 Dakar 2014 A XADO Chemical Group 2014-ben saját csapattal indul a legendás Dakar rallyn. 2004…
Összes cikk
xado.com

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés

XADO Revitalizálók

Xado Katalógus

Zetor traktor

;