Megnőtt a forgattyúház lefúvatógázának nyomása

Füst szivárog az olajszint jelzőből, az olaj benyomódik az szellőztető rendszer osztójába a forgattyúház-gázok megnövekedett nyomása miatt. A gázok szó szerint átfújnak a dugattyúgyűrűk mellett. Ezt okozhatja a forgattyúház szellőztető rendszerének elszennyeződése, a hengerek és a dugattyúk elhasználódása, a beragadt dugattyúgyűrűk, vagy, hogy a szelepeken szökik a nyomás.

 


 


 


Javaslatok

Ha a szelepeken szökik a nyomás, akkor ki kell cserélni őket. Egyéb esetekben a kipufogógázok felgyülemlése a forgattyúházban és a megnövekedett nyomás megelőzhető a megfelelő ápolószerek alkalmazásával.
A szellőztető rendszer tisztításához adagoljon VitaFlush – olajrendszer-tisztítót vagy Atomex TotalFlush – olajrendszer-tisztítót a motorolajhoz (200-1000 km).
A beragadt dugattyúgyűrűk dekarbonizálásához adagoljon Anticarbon – dekarbonizáló motortisztítót vagy MaxiFlush – üzemanyagrendszer-tisztítót a hengerekbe a gyertyák nyílásán keresztül (ez eltávolítja a nehezen eltávolítható szennyeződéseket a motorból) .
A hengerek és a dugattyúk kopásának kiküszöböléséhez adagoljon az alábbi termékek valamelyikéből a motorolajhoz:

 

 

Hírek, Cikkek

  • A Xado revitalizant hatásai
    A Xado revitalizant hatásai V. Zozulia, D. Isakov (XADO, Ukrajna) Z. Kolupaieva, A.Pugachev, S.Syrovitskii (NTU KhPI, Ukrajna) A SÚRLÓDÁSI…
  • Hatékonysági tanúsítvány
    Hatékonysági tanúsítvány A mellékelt jegyzőkönyv hat diesel tehergépkocsi, 3 éven át tartó vizsgálatát tartalmazza. Az összefoglaló  eredmény szerint a …
Összes cikk
xado.com

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés

XADO Revitalizálók

Xado Katalógus

Zetor traktor

;